12. april 2019Hvordan vil I bruge 100 mio. kr. til arbejdsmiljøindsatsen?

       

Konferencen bød på tre dage med interessante, inspirerende og tankevækkende oplæg fra Pia Gjellerup, Charlotte Nørregaard Rasmussen, Søren Kryhlmand, Michaela Michelle Gudberg, Stine Ege Qwist, Thomas Milsted, Mikael Rasmussen og Charlotte Bøving.

Formand for regeringens Ekspertudvalget om udredning af arbejdsmiljøindsaten Pia Gjellerup åbnede konferencen med at give deltagerne råderet over fiktive 100 mio. kr., som de frit kunne fordele på felterne inden for arbejdsmiljøindsatsen. Her gik pengene blandt andet til muskel- og skeletbesvær, mere uddannelse inden for arbejdsmiljø og til flere tilsyn, forskning og rådgivning.

Da Charlotte Nørregaard Rasmussen præsenterede NFAs forskningsresultater, fortalte hun samtidig om det psykosociale miljøs indvirkning på de fysiske smerter. Og det kom som en overraskelse for deltagerne: ”Jeg er dybt overrasket over den psykosociale indflydelse. Det sætter tingene i perspektiv, når vi taler smerter, ” udtalte en deltager, der til daglig arbejder i Forsvaret.

Overraskelsen var også til at føle på, da Søren Kryhlmand påstod, at Danmarks farligste dyr – en påstand der først gav rigtig mening, da det blev sat i forhold til arbejdsmiljø. Det viser sig nemlig, at mange bymennesker bliver landmænd, og deres manglende kendskab til dyrene kan medføre store ulykker.

Ved konferencen blev der også sat fokus på effekten ved en digital sikkerhedsportal, mens sammenhængen mellem stress, søvn og sundhed blev slået fast en gang for alle. Og efter en praktisk demonstration af funktionel hjernetræning, måtte mange af deltagerne erkende, at kombinationen af kognitiv og motorisk udfordring ikke er helt så nem igen.

Også uden for foredragssalen har der været gang i gode dialoger og højt humør under året Stand Surprise, der blandt andet bød på fodbold, tastekonkurrence og ”dart”.

ArbejdsmiljøNETs bestyrelse vil gerne takke alle – deltagere, udstillere og oplægsholdere – for en rigtig god konference. Vi håber at se jer alle igen til næste år.


Artikel og fotos: Lindskov Communication, Maglekildevej 5D, 4000 Roskilde, mail@lindskov.com, Telefon: +45 70 26 19 79